Kiszombor-Maroslelei Református Missziói Társegyházközség
"az aratni való sok"

Kedves Látogató!


Szeretettel köszöntjük honlapunkon.

Lehet, hogy már ismer minket valamennyire - akkor ezen a felületen is ismerősként 'üdvözöljük' egymást -, de az is lehet, hogy nem - s ebben az esetben fontos Önnek az első benyomás.

Mi az, amit itt találhat?

Igyekszünk mindent megjeleníteni, amit fontosnak tartunk: a községeket, ahol élünk, 'belinkelve' hivatalos honlapjaikat - hogy felmérje környezetünket. Írott és képes formában hírt igyekszünk adni magunkról, hogy lássa, mivel telnek a napjaink, mit csinálunk. Előadjuk a múltunkat, hogy azt is lássa: ennek a két gyülekezetnek van már történelme is (a bibliain túl). S mindezeken kívül megtalál itt a honlapon nekünk fontos zenéket, filmeket, idézeteket, amelyeket szintén szeretettel nyújtunk át - hátha Önnek is sokat mondanak majd; Ön is megszereti őket.

S végezetül egy rövid tanúvallomás a részünkről, hogy megértse, kik vagyunk: Jézus Krisztusnak az a két 21. századi közössége, akik megértették, hogy:

"ÚGY SZERETTE ISTEN A VILÁGOT, HOGY EGYSZÜLÖTT FIÁT ADTA, HOGY AKI HISZ ŐBENNE, EL NE VESSZEN, HANEM ÖRÖK ÉLETE LEGYEN"
(János evangéliuma 3. fejezet 16. vers),

továbbá azt is, hogy:

"ÚJ PARANCSOLATOT ADOK NEKTEK, HOGY SZERESSÉTEK EGYMÁST: AHOGYAN ÉN SZERETTELEK TITEKET, TI IS ÚGY SZERESSÉTEK EGYMÁST. ARRÓL FOGJA MEGTUDNI MINDENKI, HOGY AZ ÉN TANÍTVÁNYAIM VAGYTOK, HA SZERETITEK EGYMÁST."
(János evangéliuma 13. fejezet 34.-35. vers)

Egyházunk nyilvántartása szerint missziós közösség vagyunk mind Kiszomboron, mind Maroslelén - ahogy a nevünk is jelzi. Missziónknak pedig azt tartjuk, hogy a fentebb jelzett két alap igazságot - s azokon kívül a Biblia teljes tanítását - átadjuk embertársainknak tisztán, háborítatlanul, semmit hozzá nem téve, s semmit el nem véve belőle, továbbá hogy Krisztus példáját követve itt, a 21. században, két Istent tisztelő s egyúttal egymást is szerető keresztyén közösséget formáljunk. Nem csalás, nem ámítás - ezt mi komolyan gondoljuk. :)Üdvözlettel:


Szabó Ágnes lelkésznő

Bánáthy Csaba, Hugyecz Mihályné gondnokok

Presbiterek